Co mám jíst?

JEDNOU Z NEJČASTĚJŠÍCH OTÁZEK MÝCH KLIENTŮ JE:

CO MÁM VLASTNĚ JÍST, ABYCH BYL ZDRAVÝ?

  • JEZTE ZÁKLADNÍ POTRAVINY (to znamená MASO, MLÉKO, OBILÍ, ZELENINA, OVOCE, OLEJE) – všechno ostatní z nich jste schopni si uvařit
  • VAŘTE DOMA (je to časově náročnější, ale jen tak víte, co v jídle máte)
  • POUŽÍVEJTE ČERSTVÉ POTRAVINY- co nejméně konzervované, skladované
  •  OMEZTE NA MINIMUM CUKR, SŮL, ALKOHOL, PRŮMYSLOVĚ UPRAVOVANÉ POTRAVINY (to jsou všechny polotovary a výrobky např. mražená pizza)
  • ČTĚTE ETIKETY A SLEDUJTE TZV. ADITIVA NEBO ÉČKA, OBSAH SOLI, CUKRU, ŠKROBU A PALMOVÉHO OLEJE

POKUD MÁTE INTOLERANCI PŠENICE

nestačí vyřadit jen pečivo

pšenice se nachází v těstovinách, kaších, pizze, zákuscích, sušenkách, knedlících

Místo oblíbeného rohlíku nebo chleba  zkuste na snídani kaši z pohanky, jáhel nebo ovesných vloček, případně jen jakékoliv vločky s ovocem, ořechy případně s jogurtem

 

POKUD MÁTE INTOLERANCI MLÉKA (mléčné bílkoviny kaseinu)

– Týká se to mléka, ale i jogurtů, sýrů, tvarohu atd.

– Výrobky BEZ LAKTÓZY nejsou vhodné, protože pořád obsahují kasein. Laktóza je mléčný cukr.